تخصصی ترین گفتاردرمانی درکرج:درمان بیش فعالی در کودکان

تخصصی ترین گفتاردرمانی درکرج:درمان بیش فعالی در کودکان

درمان بیش فعالی در کودکان

درمان بیش فعالی در کودکان و کم توجهی در آن ها چگونه است ؟

روش های مناسب برای رفتار با کودکان بیش فعال چیست ؟

علت بیش فعالی در کودکان چیست ؟

چگونه با کودک بیش فعال رفتار کنیم ؟

کم و بیش همه ی خانواده ها به صورت نسبی با کودکان بیش فعال برخورد داشته اند . علائم و علل بیش فعالی در کودکان شامل بی قراری ، بی توجهی ، عدم تمرکز و از این قبیل است که حتما اگرجه در سطح پایین در همان سنین کودکی درمان شود چرا که اگر این رفتار ها یا کودک بماند  ممکن است در بزرگسالی خطرساز شود . امروزه برای بیش فعالی کودکان درمان های متعددی را تعریف کرده اند از جمله ی آن ها درمان بیش فعالی در طب سنتی یا درمان دارویی بیش فعالی ، بازی درمانی بیش فعالی ، درمان بیش فعالی با گیاهان دارویی و از این قبیل است .

بسیاری از والدین از رفتار های ناشی از بیش فعالی کودکان در مدرسه و یا در محیط خانه به ستوه آمده اند و نمی دانند که چه عکس العمل درستی باید انجام دهند . در این جا مشاوران هیروو چند راهکار ارائه می دهند :

۱ – الگوی کودکان باشید :

واقعیت این است که از همان دوران ابتدای رشد کودک قدرت تشخیص فرزندتان به حد قابل قبولی می رسد و تمام ارزش های خانوادگی که انتظار دارید و بعضا تقاضای جامعه نیز هست در این سن در فرزندتان شکل میگیرید و از طریق درونی سازی از زیست جهان کودک و یا همان محیط اطراف او به کودک منتقل می شود و شاکله ی رفتاری او را تشکیل می دهد . این نکته بسیار مهم است که اولین بخش و در واقع کانونی ترین این زیست جهان پدر و مادر کودک هستند ؛ بنابراین همواره سعی کنید آن چه را از فرزندتان انتظار دارید ابتدا خود به او نشان دهید .

 >> نکته : در هنگام مطالعه این مقاله اگر روی کلمات آبی کلیک کنید میتوانید اطلاعات بیشتری در آن زمینه ببینید <<

درمان بیش فعالی در کودکان

کودک بیش فعال ، کودک بازیگوش

۲ – احساس خود را از رفتار کودک به او نشان دهید :

سعی کنید احساسات خود را بیان کنید و رابطه با کودک را قوی تر کنید و آن را  به صورت کاملا شفاف و بدون هیچ جانبداری و یا از بالا نگاه کردن  با  کودکتان در میان بگذارید ؛ به این معنی که نحوه ی واکنش نشان دادن شما به یک مساله ( به عنوان مثال نامطلوب ) باعث نشود کودک شما حس کند که بین شما و او فاصله عاطفی افتاده است .

۳ – تشویق کردن کودک به کارهای  خوب و پسندیده :

تشویق کردن و انگیزه دادن به کودک از شاخصه های پاداش مثبت است . هر اندازه که می توانید خلاقیت فرزندتان را افزایش دهید . با تشویق او شادی و انرژی را در او دوچندان کنید . با این نحوه ی رفتار ضمن اینکه کودک را از مسیر کم توجهی دور می کنید موجب یادگیری او نیز می شوید و انرژی مضاعفی برای برخورداری از یک ذهن خلاق به او می بخشید .

۴ – برقراری ارتباط صمیمانه با کودک :

همیشه تلاشتان این باشد که خودتان را هم سطح کودک قرار داده و دنیا را از دریچه ی نگاه او ببینید این کار باعث می شود کودک هیجانات خود را بیشتر با شما در میان بگذارد که در این صورت می توانید انرژی او را همانطور که شما صلاح میدانید و در جهت درست و صحیح هدایت کنید .

۵ – مهارت خوب گوش دادن به حرف های کودک :

سعی کنید به کودک خود  وقتی مشخص اختصاص دهید که می تواند ساعتی در طول روز باشد . هنگامی که مخاطب کودک هستید به طور کامل و اصطلاحا با جان و دل در اختیار او باشید . یعنی اینکه اینطور نباشد که ضمن انجام کارهای خانه و یا کارهای شخصی خودتان گاه گاهی نیمه توجهی به او داشته باشید . به او اطمینان بدهید زمانی که با او هستید غیر از بازی و یا مخاطب بودن برای او دغدغه ی دیگری ندارید . این کار حتی میتواند باعثکشف استعداد های کودک از طرف شما شود

۶ – خوش قول باشید :

بکوشید برای پاداش و تشویق کودک به او قول های مسرت بخش بدهید و حواستان باشد ، قولی که به او می دهید حتما عملی کنید ، مثلا در جایی آن را یادداشت کنید و یا در صورت نداشتن شرایط به کسی بسپارید که آن را عملی کند و حتما این را  به کودکتان خاطر نشان کنید که چون به تو قول داده بودم به آن عمل کردم .

۷ – بی توجهی به رفتار های تند و فریاد های کودک :

هنگامی که فرزندتان با بی قراری سعی می کند خود را در نقش یک قربانی جای دهد تا به او توجه کنید اتفاقا در این جور مواقع به این بی قراری او بی اعتنایی کرده تا این رفتار برای او به شکل یک قاعده ی همیشگی نشود تا از شما بدین وسیله توجه بگیرد .

۸ – نحوه ی درست دستور دادن به کودک :

بهتر است با زبانی نرم و با کلماتی عاطفی در قالب جملات درخواستیِ مودبانه و بسیار شفاف از کودک تقاضای خود را ( مثلا کمک کردن به شما در زمینه مورد نطرتان ) بخواهید . بدون اینکه فرزندتان فکر کند که اگر آن کار را انجام ندهد تنبیه می شود و هرگز احساس اجبار نداشته باشد.

۹ – تقویت مسئولیت پذیری در کودک :

سعی کنید کار و وظیفه ی مشخصی را در خانه برای کودک تعریف کنید مثلا از او بخواهید که بعد از بازی وسایلش را در جای مخصوص خود قرار دهد یا رختخوابش را مرتب کند تا فکر کند در انجام شدن کاری سهیم بوده است . در واقع مشخص کردن جایگاه کودک در خانواده و این وظیفه ی تعریف شده باعث هدایت میزانی از انرژی کودک بیش فعال به سوی انجام کار مثبتی می شود .

1درمان بیش فعالی در کودکان

۱۰ – پرهیز از تذکر های مکرر به کودک :

در برخورد با فرزندتان ضمن احترام و رعایت صمیمیت ؛ در برابر رفتار های منفی او قاطع باشید طوری که آن را جدی تلقی کند و مکررا آن را انجام ندهد . این موضوع شکایتی است که اغلب والدین دارند که دائما باید به کودکشان تذکر بدهند . لحاظ کردن پاداش منفی یعنی جریمه کردن و محروم کردن کودک از یک پاداش مثبت می تواند موثر واقع شود .

۱۱ – شوخی کردن با کودک :

سعی کنید با انعطاف پذیری و بکارگیری شمه ای از طنز در رفتارتان با کودک ، ضمن بالا بردن هوش ارتباطی او لحظات شادی بخشی را برای کودک ایجاد کنید . این کار ضمن درمان بیش فعالی در کودکان ، باعث می شود با بودن در کنار والدین از اختلالات دیگر همچون افسردگی در کودکان در امان بماند .

۱۲ – تقویت اعتماد به نفس در کودکان :

یکی از راههای تقویت اعتماد به نفس در کودکان تحسین کردن اوست . برای تقویت اعتماد به نفس کودکتان برایش پاداش های مثبت در نظر بگیرید . از او در مقابل همسالانش و دیگران تمجید کنید . توانایی هایش را بازگو کرده و از ناتوانایی های او ناامید نشوید و آن را ابراز نکنید چرا که ممکن است طرد شدن کودکان بوجود بیاید .

با رعایت تمام راهکارهای فوق که توسط مشاروان متخصص کودک و نوجوان ارائه شد می توانید تا حد زیادی در درمان بیش فعالی در کودکان موثر باشید . در این راستا نیز ضمن افزایش سطح آگاهی از طریق مطالعه کردن مقالات سایت مشاوران متخصص در صورت مواجهه با سوالات و مسائل دیگر در رمینه درمان بیش فعالی در کودکان می توانید با مشاوره تلفنی تماس برقرار کرده و پاسخ سوالات خود را به صورت مشاوره آنلاین دریافت نمایید .

ادامه مطلب  گفتار درمانی تخصصی سیاوش عطائی کرج 09121623463Associated Features Supporting Diagnosis

Related posts